Vanuit het bestuur

De vakantie zit er weer bijna op, tijd voor een nieuwe start. Tijdens de zomervakantie hebben wij afscheid genomen van onze Domino+ bus.
Vanaf 20 augustus gaan we de kinderen vervoeren in onze nieuwe Stint.
De Stint biedt een geheel nieuwe vervoersoplossing voor groepen kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Deze elektrische bolderkar is door iedereen boven de 16 te besturen. De Stint is uitgerust met heupgordels en biedt plaats aan tien kinderen. De Stint geeft de medewerkers van de BSO en Kinderdagverblijven een veilig gevoel doordat de kinderen onder eigen toezicht worden vervoerd.

Vanuit The Dominosisters

De afgelopen weken hebben we op de groep, naast natuurlijk heel veel buiten spelen met water en zand, “gewerkt” rond het thema Dieren aan de hand van het boek van Eric Carle’s Dieren ABC. De thema tafel was omgetoverd tot een echte jungletafel en boven de verschoonkussens hing een mobiel met allelei dieren zodat we er met de kleinste over kunnen “praten”tijdens het verschonen.

Kinderen groeien op in een wereld waarin ze omringd zijn met dieren, zowel echte dieren als knuffels en fictieve karakters in bv. boeken.
Knuffeldieren worden vertroeteld, overal mee naartoe genomen en bieden steun terwijl het kind zich buiten zijn comfortzone begeeft om de wereld om zich heen te gaan verkennen.

Dieren prikkelen de fantasie van het kind en kunnen helpen bij het leren van belangrijke lessen over het leven, liefde en verlies.
Het verzorgen van een huisdier waarin kinderen goed begeleid worden, kan heel nuttig zijn bij zoals het nemen van verantwoordelijkheid en zelfdiscipline bv. omdat het dier vaak op dezelfde tijd eten moet krijgen.

Dieren houden onvoorwaardelijk van je. Dit voelen kinderen ook. Is er wat gebeurt of zit je kind om een andere reden niet lekker in zijn vel; Bello of Grijsje zullen even enthousiast op zijn knuffels reageren. Bovendien troosten dieren zonder goedbedoelde adviezen en daar heeft iedereen wel eens behoefte aan.

Verder zijn kinderen die opgroeien met dieren minder gevoelig voor allergieën en astma.
Verschillende studies hebben aangetoond dat kinderen die opgroeien met huisdieren minder gevoelig zijn voor het ontwikkelen van allergieën en astma. Dit komt door de blootstelling aan huidschilfers van dieren en andere allergenen. Hierdoor ontwikkelen kinderen een sterker immuunsysteem.

Dierenliedjes om samen te zingen……

…… of een dierenspelletjes om samen te doen….

Lekker met een muziekje op de achtergrond ( dierenliedjes natuurlijk ) en vervolgens door de kamer rennen, zweven, kruipen als gorilla’s, leeuwen en vlinders. Natuurlijk horen daar ook de bijbehorende geluiden bij, zoals het zo hard mogelijk stampen zoals olifanten kunnen doen. Als je kind ouder is kan je dit natuurlijk prima verwerken in een ‘schipper mag ik overvaren’ variant.

…..of is je kind al wat ouder, maak dan samen een fantasiedier….

van een lange strook papier die je een x-aantal keer als een harmonica moet vouwen. Op de vouw zet je vervolgens wat streepjes en dan begin je bovenaan met bijvoorbeeld de kop van een dier. Tot aan de streepjes. Dan vouw je het dusdanig harmonica gewijs op dat de persoon die naast je zit verder kan gaan met tekenen, zonder te zien wat jij hebt getekend en maakt bijvoorbeeld een nek. Daarna misschien nog een lijf / vleugels en tot slot de poten. Als je dan het vel open vouwt had je samen een fantasiedier gemaakt. Erg leuk om te doen, en het grappige is dat kinderen vaak toch een bestaand dier tekenen. Maar door de combinaties het een sprookjesdier wordt. Wist je trouwens dat het tegenwoordig ook mogelijk is om deze tekeningen vervolgens in het echt als knuffel te laten maken?

Alvast voor in de agenda:

We zijn alweer een aantal weken bezig met de inzamelingsactie voor ColSensation en het gaat super. Veel kindjes hebben al een tas lege flessen meegebracht en ontvingen daar natuurlijk ook een beloning voor. Want we zijn niet alleen apetrots op de mensen die 14 september de Mont Ventoux gaan beklimmen, maar ook beretrots op iedereen die mee wil doen om samen met hen zoveel mogelijk donatiegelden op te halen. Want de inspanning die zij moeten leveren is tweeledig! Iedere deelnemer zal zich moeten inspannen om minimaal €500,-bij elkaar te verzamelen om daarna de lichamelijke inspanning te mogen uitvoeren. Fietsend of lopend de Mont Ventoux bedwingen, de kale berg die als een eenzame reus verrijst in het zacht glooiende landschap van de Provence. Op deze wijze geven ze support aan de onderzoeksprojecten die door ColSensation zijn geadopteerd maar laten ze ook een deel van de opbrengst terugvloeien naar de regio West-Brabant om hiermee de zorg van en rondom kankerpatiënten te verbeteren.
De teller staat al op € 50,– maar dat mag natuurlijk nog veel meer worden!

Niet vergeten bij zonnige dagen: zwemluiers, zwemkleding, zonnebrandcrème en een badhanddoek

• 6 augustus 2018 en 2 september 2018 zijn wij, ivm wielerevenementen in Roosendaal, per auto misschien wat minder goed te bereiken.
• De peutergroep start weer op 21 augustus, vanaf nu op dinsdag- en donderdagochtend van 9.00 uur tot 11.30 uur.

 

Volgende Confetti  augustus 2018