Vanuit het bestuur

Dagelijks gaat het team met de kinderen naar buiten, ook in regen of als er een dik pak sneeuw ligt. En ook als de zon schijnt gaan we natuurlijk met ze naar buiten en willen de kinderen graag in de zandbak. Wie goed naar spelende kinderen kijkt, weet dat, spontaniteit en creativiteit basis ingrediënten zijn van hun spel. Het ene moment is de fiets een brandweerauto, het andere moment een jeep. Hekjes zijn er om overheen te klimmen, struiken om je onder te verstoppen. Juist dat creatieve en spontane element is bevorderlijk voor de ontwikkeling van de kinderen. Het leert ze om te gaan met hun fantasie en met het ontdekken en stellen van grenzen.

Vies
Als je je afvraagt of vieze kleren bij het spelen voorkomen kunnen worden, dan is het antwoord simpel: nee, dat gaat niet lukken. Dus vragen wij u als ouders om de kinderen speelkleding aan te doen! Binnen leren ze van het experimenteren met verf, lijm en klei. Ook zelf proberen te eten wordt door het team gestimuleerd. Dat hierbij ondanks het gebruik van kliederschorten weleens iets mis gaat spreekt voor zich.
Zorg voor kleding die tegen een stootje en in de wasmachine kan. Vermijd tere en lichtgekleurde stoffen, waar je alles op ziet.

Vanuit de oudercommissie

Beste ouders we hebben er weer een aantal ouders bij na onze oproep in de vorige Confetti, hier stellen zij zich even aan u voor.

Mijn naam is Susan en ik ben 35 jaar. Twee van de drie kindjes zitten sinds kort op de BSO. Loek van 6 jaar en Josefiene van 5 jaar. Dan hebben we ook nog Floris van 2 jaar. Zelf werk ik als arbeidsdeskundige – arbeidspsycholoog bij het UWV te Goes.

Hallo allemaal,

Ik heet Maartje Haast en ik ben de moeder van de tweeling Morris en Emma.
Ik ben getrouwd met Tom Haast.
In het dagelijkse leven werk ik enkele dagen op het Roncalli. Ik hou mij daar onder andere bezig met het verzuim.
In mijn vrije tijd lees ik graag boeken en wandelen we graag.

Hoi ik ben Rowena Lopes en sinds kort heb ik me aangesloten bij de oc van Domino+.
Ik ben 33 jaar oud en mama van 2 lieve meiden. Neyomi is net 2 en Nina is 5 maanden. Ook heb ik nog een hele lieve stiefdochter, Layla van bijna 7.
Ik werk als verpleegkundige op een Forensisch psychiatrische afdeling voor volwassenen met een verstandelijke beperking.

Lijkt het je ook leuk om ons te komen versterken? Of wil je iets meer informatie?

Mail dan naar ocdomino@live.nl of loop even langs Coby voor een telefoonnummer van een van ons.

Voor u gelezen door groep 2:

Warm kleden van je baby is belangrijk, maar de vraag is HOE warm?
Want te warm aan kleden is net zo gevaarlijk voor baby’s als te koud.
Wat is verstandig?
Daar is een heel eenvoudige vuistregel voor: Trek je kind een laag meer aan dan je zelf draagt.
Waarom heeft je koter een laagje extra nodig?
Baby’s hebben, zeg maar, een nog niet ontwikkelde thermostaat. Ze kunnen hun lichaamstemperatuur dus nog niet zelf regelen.
Je kunt ze het best warm houden door ze in laagjes te kleden ( en niet in een dikke trui) want dan kun je makkelijk de temperatuur aanpassen. En buiten zorg je voor warme handjes ( handschoentjes) warme voetjes en een muts.

Hoe weet je of je je baby te warm kleedt ?
Je baby heeft twee “meetpunten”
1) wanneer je met je baby binnen komt, voel dan even tussen de teentjes van het voetje. Zijn die koel, maar niet koud? Dan zit je goed!
2) daarna voel je even aan het buikje van je kindje. Als dat een beetje frisjes is dan is dat een teken dat je kindje aan het werk is om warm te blijven.
Handig he? Je ziet het : je baby warm kleden is niet zo heel lastig.

Vanuit groep 3:

Vanuit de peutergroep

Wat een leuk clubje hebben we inmiddels op de peutergroep! Er ontstaan steeds meer ‘kleine’ vriendschappen. We zijn aan de slag gegaan met het thema winter & kleding en de verteltas ‘Kikker in de kou’. Er komen verschillende begrippen aan bod, zoals sneeuw, koud, muts, sjaal, handschoenen/wanten en we hebben al leuke oefeningen gedaan met de beweegdobbelsteen. Zo hebben we o.a. geschaatst, gestampt als een ijsbeer en gelopen als een pinguïn. Ook kennen we inmiddels de pinguïn dans en de stopdans. Zodra de muziek dan stopt bevriezen we en als de muziek weer begint te spelen ontdooien we weer en mogen we weer dansen. In het begin was dit nog een beetje moeilijk, maar na een paar keer oefenen gaat het steeds beter! De oudste kinderen hebben geoefend met knippen, terwijl de jongste zich lekker konden uitleven met een stempelkwast. Het spelletje ‘wat is er weg?’ vinden de kinderen ook erg leuk en ze worden er steeds beter in! We hebben afgelopen weken zelfs een paar keer lekker buiten in de sneeuw kunnen spelen, want even buitenspelen vinden we ook erg leuk en belangrijk.

Juf Bianca komt de komende weken peutergym geven op de peutergroep, dat is altijd een feestje!

Voor u gelezen door de 3+ groep:

Een baby kunt u nog aankleden zoals u zelf wilt. Maar daar komt snel verandering in! Want vanaf de peuterleeftijd krijgt een kind al voorkeur voor een bepaald kledingstuk, en wil een peuter het liefst zich helemaal zelf aankleden. Moedig dit vooral aan. Aankleden vereist veel bewegingen die de fijne motoriek stimuleren. Natuurlijk is het op peuterleeftijd nog moeilijk om een knoop open of dicht te krijgen. Maar alvast een beetje oefenen kan geen kwaad. Op tweejarige leeftijd lukt het soms al om een rits of drukknoop open te maken. Met drie jaar krijgt uw kind meestal al zelf een trui of vest uit en lukt knopen open- en dichtmaken wél. Verkleden kan op peuterleeftijd al een favoriete bezigheid zijn.


Vanuit de BSO-1

De meeste kinderen uit de onderbouw kunnen, àls ze daar zin in hebben, zichzelf aan- en uitkleden. Veel van hen zijn dol op verkleden. Verkleden is een van de beste manieren om de fantasie van een kind te prikkelen. Want door kleding kun je een heel ander mens worden. U hoeft thuis niet eens een kist vol verkleedkleren te hebben, maar met een paar accessoires ( petten, kettingen, sjaals) kunnen kinderen al urenlang spelen. Verkleden stimuleert het zelfvertrouwen: even iemand anders zijn die een situatie helemaal naar zijn eigen hand kan zetten. De komende weken hebben we het op de groepen veel over kleding, verkleden voor carnaval en rond het thema circus komt onze verkleedkist ook wel goed van pas. Dat gaat vast weer leuk worden.

Vanuit de BSO

Op de BSO groep is de kinderparticipatie groep weer van start gegaan. 4 kinderen zitten in het bestuur en bespreken wat de kinderen graag willen doen op de BSO. Samen met Fadua is er een nieuwe start gemaakt door te kijken wat er in de ideeënbus zat, of er nog nieuwe ideetjes waren en er zijn vergaderdata vast gesteld. Binnenkort hoort u hier meer van. Heeft uw zoon of dochter nog ideeën voor de BSO, laat het horen!

 

Wist u dat

• Vanaf januari Wendy weer terug is van haar verlof na de geboorte van haar dochtertje Lara
• zij op dinsdag en donderdag de peutergroep draait
• zij haar overige uren werkt op kantoor
• zij per 1 januari ook bij ons aan de slag is als pedagogisch coach/beleidsmedewerker
• ouders, kinderen, leidsters en stagiaires binnen onze muren alleen Nederlands mogen spreken
• dit beter is voor de taalontwikkeling van de kinderen

• er deze week voor het laatst voorgelezen is uit het prentenboek “kikker in de kou”
• wij de afgelopen weken aandacht gegeven hebben aan het thema kleding/winter
• we volgende week gaan werken rond het prentenboek Circus 1,2,3
• we op onze facebook pagina en op instagram regelmatig foto’s van activiteiten plaatsen
• we dit niet alleen van de dagelijkse dingen doen zoals buiten spelen en knutselen of weer een heerlijke warme maaltijd
• maar wij ook andere activiteiten organiseren en deze graag met u en uw vrienden en familie delen, zoals laatst foto’s van de nieuwjaarsreceptie (met helaas weinig bezoekers) of een foto van de nationale voorleesweek waar Lindsey ouder van Saar en Tom, op de groepen voor kwam lezen
• we natuurlijk ook weer aandacht gaan besteden aan Valentijnsdag
• we 26 februari hoog bezoek krijgen
• de kinderen vanaf die dag tot 6 maart verkleed naar het kinderdagverblijf mogen komen
• we dan weer richting de lente gaan met steeds wat langer buiten spelen
• maar ook voorlezen bv uit het prentenboek wat de kleinsten weer van ons gaan krijgen op 5 april…….maar daarover in de volgende Confetti meer.

Volgende Confetti  april 2019